Bedraad versus draadloos alarmsysteem

huis

Alarm voor uw Woning

Uw woning goed beveiligd? Met een alarmsysteem van TK Security bent u altijd goed beveiligd terwijl u slaapt of van huis bent.

bedrijf

Alarm voor uw bedrijf

Uw bedrijf goed beveiligd? Met een alarmsysteem van TK Security wordt rekening gehouden met uw specifieke bedrijfsactiviteiten.

Meer informatie?

Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Een alarmsysteem, wat is voor uw situatie het beste?

Als particulier of ondernemer wilt u koste wat het kost voorkomen dat inbrekers na sluitingstijd doordringen in uw woning of bedrijfspand. U wilt de veiligheid van uw goederen, maar natuurlijk ook die van uzelf, uw naasten of uw medewerkers waarborgen. In de praktijk heeft u daarbij de keuze uit een groot aantal diefstalwerende systemen. TKS Security levert een breed gamma aan bedrade alarmsystemen en draadloze alarmsystemen. Maar wat is in uw situatie het beste?

modern security system
inbraakpreventie

Bedrade alarmsystemen: optimale zekerheid

In geval van een bedraad alarmsysteem is er sprake van een centrale regelunit. Deze zorgt voor activatie van het alarm en eventueel voor communicatie naar uw mobiele telefoon of een centrale meldkamer. Alle componenten die deel uitmaken van het systeem, hoofdzakelijk sensoren die de aanwezigheid van indringers kunnen waarnemen, worden door middel van een communicatiekabel verbonden met de centrale unit. Daarnaast moeten ze worden aangesloten op het lichtnet. Installatie is daarmee een flinke klus. Maar de kwaliteit van de communicatie tussen sensoren en de regelunit is altijd stabiel en gewaarborgd.

Draadloze alarmsystemen: ‘easy to install’

Net als een bedraad systeem zijn de componenten van een draadloos alarmsysteem overwegend afhankelijk van een stroombron. Draadloos wil dus meestal niet zeggen dat er geen netspanning nodig is. De communicatie tussen de componenten vindt echter wel draadloos plaats. Daardoor is een dergelijk systeem eenvoudig uit te breiden met extra detectie units. Er dient alleen een stopcontact in de buurt te zijn. Het trekken van honderden meters kabelwerk is onnodig.

De kwaliteit van draadloze alarmsystemen wordt steeds verder verbeterd. Dit om te voorkomen dat apparatuur die zich buiten het netwerk bevindt zoals modems, babyfoons en andere draadloze apparatuur, voor storing zal zorgen. In geval van een bedraad alarmsysteem kan dergelijke interferentie sowieso nooit plaatsvinden.

Bent u particulier en verwacht u binnen afzienbare tijd te gaan verhuizen? Kies dan voor de draadloze variant en neem die later mee naar uw nieuwe woning. Beschikt u over een zakelijk pand dan zorgt een bedraad systeem voor een opwaardering van de waarde van uw pand.